Πολεμήστε τις θερμίδες στην εργασία σας

 • 0

Πολεμήστε τις θερμίδες στην εργασία σας

Category : ΑΡΘΡΑ

Απο τη «Συμμαχία Υγείας» της BODY iQ Wellness Consultants

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη πιστεύει ότι την υγεία του είναι μια προτεραιότητα. Γι΄ αυτό πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγικές για την εξασφάλιση των καλύτερων επιπέδων φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά μας.

Στην εποχή μας, η επαγγελματική ζωή περιλαμβάνει περισσότερες εργασίες στο ίδιο χρονικό διάστημα… Υποχρεωνόμαστε να διαθέτουμε περισσότερο χρόνο για να καλύπτουμε όλες τις ευθύνες μας, παραγνωρίζοντας τις ανάγκες του σώματός μας.Χάνουμε την ισορροπία τη σωματική, την πνευματική και την συναισθηματική και κάποια στιγμή αρρωσταίνουμε…
Μετά αναζητούμε την πολυπόθητη ισορροπία…

Τώρα είναι η ώρα να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, που τον θέλετε ακμαίο και δυνατό.

Οι συμβουλές μας:

 1. Παρκάρετε μακριά από την εργασία σας. Τουλάχιστο 2 χιλιόμετρα μακρύτερα, θα περπατάτε καθημερινά γύρω στα  4 χλμ. Τι ωραία…!
 2. Ακούστε το σώμα σας. Μη παραγνωρίζετε τα μηνύματά του. Μηνύματα όπως: ένα πιάσιμο στους ώμους, ένας μικρός πονοκέφαλος, κουρασμένα χέρια από την πληκτρολόγηση, πόνοι στη μέση κλπ, δείτε τα ως τα σήματα του οργανισμού σας.
 3. Μικρά διαλλείματα δραστηριότητας. Ανά μία ώρα κάντε ένα μικρό διάλλειμα 5 ή 10 λεπτών, είναι αρκετό για να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να αυξηθεί η ροή του αίματος στο σώμα και τον εγκέφαλο. Τεντωθείτε, περπατήστε, ή απαντήστε στις κλήσεις σας περπατώντας. Εννοείτε δεν καπνίζετε…!
 4. Μη «γυμνάζετε» την γραμματέα σας στέλνοντάς την να σας βγάλει φωτοαντίγραφα, ή να μεταφέρει την εσωτερική αλληλογραφία. Κάντε το μόνοι σας και γυμναστείτε εσείς. Αυτό το διάλλειμα θα σας ξεμουδιάσει και θα σας τονώσει.
 5. Χρησιμοποιήστε λιγότερο το εσωτερικό τηλέφωνο. Μη καλείτε τους συναδέλφους σας στο γραφείο σας, πηγαίνετε εσείς στο δικό τους, ή καλέστε τους στο γραφείο σας αυτοπροσώπως.
 6. Πηγαίνετε από τις σκάλες. Ανεβαίνετε σκάλες είναι ένας καλός τρόπος για το δυνάμωμα των ποδιών. Εάν στον οργανισμό που εργάζεστε οι εσωτερικές αποστάσεις είναι μεγάλες, εκμεταλλευτείτε το, όσο ο καιρός το επιτρέπει.
 7. Πηγαίνετε με την αστική συγκοινωνία στα επαγγελματικά σας ραντεβού. Εάν η απόσταση είναι μικρότερη των 2χλμ πηγαίνετε με τα πόδια. Ευκαιρία να ξεσκάσετε λίγο, να φροντίσετε τη σωστή στάση του σώματός σας και να αναζωογονηθείτε.
 8. Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν εφαρμογές μέτρησης αποστάσεων ή βηματομετρητές. Εάν διαθέτετε, χρησιμοποιήστε το και κάθε μέρα καταγράψτε το σκορ σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο των δραστηριοτήτων σας και να είστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά σας!Χρησιμοποιήστε την ομιλία κατά το βάδισμα ώστε να δείτε εάν έχετε τη σωστή ένταση. Εάν μπορείτε να μιλήσετε, αλλά λίγο δυσκολεύεστε και νιώθετε λαχανιασμένος … είναι η σωστή ένταση!
 9. Δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα ποδοσφαίρου ή άλλου σπορ που η εταιρεία σας έχει οργανώσει. Γυμνάζεστε ταυτόχρονα με τους συναδέλφους σας, επιτυγχάνοντας άμεσα κοινούς στόχους. Κοπιάζετε και ιδρώνετε μαζί, νιώθετε ο ένας τον άλλον και καλύπτετε τα κενά τους, όπως κάνουν και αυτοί για εσάς. Μήπως αυτό δε κάνετε και στην εργασία σας…!
 10. Το πρωινό γεύμα είναι το σημαντικότερο απ΄ όλα. Ποτέ μη το παραλείπετε και απολαύστε το, έστω και εάν χρειάζεται να ξυπνήσετε 10λεπτά ενωρίτερα.
 11. Ποτέ μη νιώσετε πείνα. Αυτό θα το επιτύχετε τρώγοντας ανά 3-3 ½ ώρες κάτι υγιεινό. Όταν πεινάμε ο οργανισμός μας αναζητά τροφές με άμεση πηγή ενέργειας και συνήθως είναι τα γλυκά και ότι περιέχει περισσότερα λιπαρά οξέα. Στο γραφείο σας να έχετε πάντοτε υγιεινά σνακς. Όπως φρούτα, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, μπάρες δημητριακών (ελέγξτε τα συστατικά τους πριν τις προμηθευτείτε), φρυγανιές ολικής άλεσης κλπ.
 12. Εάν η εταιρεία σας διαθέτει ένα γυμναστήριο μη το σκέπτεστε, ξεκινήστε αμέσως. Σκεφτείτε τα οφέλη αλλά και το χρόνο που θα κερδίζετε

Για τους managers:
Επειδή έχετε την δυνατότητα, καθιερώστε «νέα» μόδα υγείας και ευεξίας στην εργασία σας, με πρωταγωνιστή εσάς. Δώστε τον ρυθμό με τις παραπάνω οδηγίες μας και θα σας ακολουθήσουν οι περισσότεροι, δεν είστε ο μόνος που το έχετε ανάγκη…! Η υγεία πάνω απ΄ όλα!

Αξιοποιήστε πραγματικά τον γιατρό εργασίας που πληρώνετε, εκτός των άλλων, η φροντίδα της πρόληψης είναι το βασικό μέλημά του…!

Κλείστε τα μάτια σας και οραματιστείτε την ομάδα σας. Νιώθετε την ενέργεια του καθενός, την ενέργεια της ομάδας. Όσοι επικοινωνούν στο τηλέφωνο είναι σε όρθια κίνηση και στάση… σε απόλυτη ενέργεια, υπάρχει κίνηση στους χώρους, υπάρχει ζωντάνια και κέφι.

Φτιάξτε ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5 ή ομάδα μπάσκετ και ζητήστε να συμμετέχουν οι περισσότεροι. Είναι εύκολο να συμμετέχετε σε ένα «κλαδικό» πρωτάθλημα.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα οργανώστε, με ειδικούς, μια αίθουσα για γυμναστήριο. Δε χρειάζονται όργανα απαραίτητα. Χρειάζεται μόνο η θέλησή σας.

Δημιουργήστε ένα δικό σας «walk club» και επιβραβεύστε τους πιο δραστήριους. Δεν κάνετε καλό, μόνο στην απόδοση της ομάδας, αλλά και στην υγεία του καθενός.

Ζητήστε μας, να σας βοήσουμε στη σωστή οργάνωση και στην ανάπτυξη της ιδέας αυτής, ακόμα και εκτός της εταιρείας. Σας βεβαιώνουμε ότι το δέσιμο της ομάδας και η σύσφιξη των σχέσεων θα δώσουν άλλη ώθηση και ενέργεια, στους δύσκολους καιρούς.

Επενδύστε στους ανθρώπους σας και λάβετε στο μέγιστο την αξία της επένδυσής σας…


Leave a Reply

Ιστορικό